Следвайте тези правила и ще бъдете щастливи!

Следвайте тези правила и ще бъдете щастливи!

Щастието не е толкова невъзможно, колкото вероятно си мислите. Просто следвайте тези 9 стъпки и ще се уверите сами.

Поддържайте здрави връзки с хората около вас

Изследване показва, че най-щастливите хора над 70 г. са онези, които са ценели близките взаимоотношения с приятелите и семейството през целия си живот. И най-важното – правили са всичко възможно, за да запазят тези връзки.

2. Ценете времето повече от парите

Друго проучване разкрива, че щастливите хора предпочитат да имат повече време, отколкото пари.

3. Пресмятайте разходите си и не се разпростирайте отвъд чергата си

Невъзможността да си платиш битовите сметки може да депресира всеки. Именно поради тази причина изследователи съветват да внимаваме с приходите си и да не пилеем пари за вещи, които не бихме могли да си позволим.

4. Оценявайте чудесата около себе си

Проучване сочи, че хората, които оценяват малките неща,които ги заобикалят, се чувстват по-доволни от своя живот в сравнение с останалите.

5. Прекарвайте повече време с приятелите си 

Времето, прекарано с близките приятели, наистина е ценно. Особено с онези, които също се чувстват щастливи. Емоциите са заразни и могат лесно да се предават от човек на човек.

6. Грижете се за хората, които са ви близки.

Старайте се да ги направите колкото се може по-радостни. Психолози твърдят, че спонтанните прояви на грижа и щедрост ни карат да се чувстваме прекрасно. И същевременно – ни правят по-щастливи като цяло.

7. Харчете парите си за преживявания, а не за материални предмети

Хората, които харчат средства за емоции, са по-щастливи. Да, купуването на материални неща също влияе положително на настроението ни. Ефектът от шопинга обаче въобще не е толкова траен, колкото хубавите преживявания.

8. Спортувайте редовно

Физическите упражнения помагат на хората да се справят с психологическите проблеми и да не се поддават на стреса. Нещо повече, изследвания показват, че спортуването е пряко свързано с щастието.

9. Знайте как да живеете в настоящето

Изследвания сочат, че хората, които медитират и като цяло онези, които оценяват настоящите мигове, са много по-щастливи от останалите.

   

0 коментарa

Виж още