След възстановяването си Боян Петров планува пътуване в Хималаите

След възстановяването си Боян Петров планува пътуване в Хималаите

Оцелелият след тежката катастрофа алпинист, написа в профила си в Фейсбук, че му предстоят още поне три месеца възстановяване, след което отново ще се завърне към редовните тренировки.

Боян Петров изразява искрената си благодарност към всички, които дни наред са се молили за оздравяването им, както и да докторите борили се за оцеляването им. „Оцеляхме благодарение на вашата енергия!“, пише страницата си във фейсбук развълнуваният алпинистът Боян Петров.

Петров споделя, че този път контузиите които е получил на пътя са били много сериозни, а ситуацията много беше по-драматична. От 1990 г. насам, той е обходил над 20 пъти Кресненското дефиле и твърди, че познава много добре всички пътища и пътечки в местността, освен това Петров не веднъж е изследвал състоянието на много групи от богатата природа в околността.

По думите с нарастването на трафика по пътят Е 79 броят на жертвите (животни и хора) ще продължава неизбежно да нараства с всяка година. След злополучният инцидент, по време на който за малко не изгуби живота си, за него се превръща в мисия да насочи вниманието си и да работи по посока изнасянето на целия транзитен поток от досегашния „път убиец до ново четирилентово трасе, който да минава по склоновете на Пирин над дефилето. Рано или късно това ще стане!“, коментира борбеният алпинист.

Боян Петров към екипа на медиците от Благоевград, към реаниматорите, докторите и сестрите от ВМА-София, които по думите му буквално са върнали него и приятелят му Андрей Ковачев, към живота.

Намесата на премиера Борисов, както и на министър Василева безспорно дала по-голям шанс двамата с Андрей Ковачев да получат най-доброто в точния момент. Петров благодари и на своето семейство и на приятелите си, за грижите по време на болничния престой,  „дълбоко съм трогнат от любовта и загрижеността, която те проявиха.“, пише още той.

Посланието му приключва с мотивираща реч, в която Петров изтъква, че от от тук насетне му предстоят около три месеца възстановяване, след което ще започне отново своите тренировки, а след като почувства, че силата в тялото му се е възвърнала, отново ще покори Хималаите.

   

0 коментарa

Виж още