След експлозията в Ню Йорк - следователите търсят мотив и заподозрени (СНИМКА)

След експлозията в Ню Йорк - следователите търсят мотив и заподозрени (СНИМКА)

Ден след атентата в квартал на Ню Йорк, при който бяха ранени 29 души, видео камери, са заснели един и същи човек в близост до мястото на експлозията, както и в близост до друго място, само на четири пресечки, където полицаите са намерили взривно устройство сложено в тенджера под налягане.

Взривът в събота вечер разтърси нюйоркският квартал Челси, на територията на който са разположени много ресторанти, метро станции, магазини, предприятия и художествени галерии, и изплаши хиляди хора.Полицията продължава да претърсва района за улики, доказващи кой е отговорен за експлозията и какъв е бил мотива му.

На няколко пресечки от мястото на взрива, малко след настъпилата експлозията, следователите са открили тенджера под налягане, в който било поставено взривно устройство, свързано с кабели и обвито със сребристо тиксо към нещо наподобяващо мобилен телефон.

Видеонаблюдението в района, показва на записите от събота вечер, един и същи човек в близост до двете места.

Взривът възникна в събота вечер, около 20:30 на 23-та улица. Следователите смятат, че взривът е бил причинен от взривно устройство в или в близост до контейнер за боклук. Само на четири пресечки, на 27-ма улица,  бе намерено подозрително устройство поставено в тенджера под налягане.

Видео записите показват, че 40 минути преди взрива, в близост до мястото на инцидента преминава мъж, който тегли куфар на колела.

Около 10 минути по-късно, видео наблюдението от 27-ма улица, показва на записа същия човек.

Във видеото, ясно се вижда, как човекът оставя чантата си точно там, където полицията по-късно открива не взривилата се тенджера под налягане. След като той си тръгва, видеото показва двама мъже които вадят чантата, в която според органите на реда е била поставена тенджерата с експлозива. Следователите все още не са установили, дали тези мъже имат връзка с човека заснет да носи въпросната чанта.

Междувременно съмнителното устройство е било транспортирано до бомбеният склад Родман в Бронкс.Там сапьори и агенти на ФБР са обезвредили експлозива. Експертизата на устройството и неговите компоненти ще бъде проведена в лаборатория на ФБР в Куонтико, Вирджиния.

   

0 коментарa

Виж още