СЛЕД ОБИЛНИТЕ ДЪЖДОВЕ: Не е отменено бедственото положение в Банско

СЛЕД ОБИЛНИТЕ ДЪЖДОВЕ: Не е отменено бедственото положение в Банско

В следствие на обилните валежи през вчерашния ден и през нощта, много райони в страната бяха наводнени. Още вчера медията ни сподели за масовите наводнения в Кърджалийско и Смолянско, както и за обявеното бедствено положение в Банско.

В повечето засегнати общини положението се нормализира. Бедтсвеното положение в Банско остава непроменено. Съобщава се за два разрушени моста, разрушен е и ски пътя в региона, информира Нова Нюз тази сутрин.

Още вчера постъпи информация за редица наводнени заведения за обществено хранене, но за щастие, без пострадали хора.  Властите се опасяваха, че заради нестихващия дъжд, ще се наложи и евакуация на хората, с цел опазване на живота на населението. Това притеснение не се оправда, но Банско продължава да е в критично състояние.

В Кърджалийско също има огромни щети от проливните дъждове. Има пострадали коли от паднали дървета. Наводнени са редица училища, детски заведения и обществени сгради. Пътят към Гърция и прохода Маказа беше затворен от почти метър вода.

В с. Дражево, Ямболско, пък вилня торнадо. Ураганен вятър е отнесъл покрива на къща.

За късмет няма жертви от вчерашните стихии. Прогнозите са за успокоявне на времето.

   

0 коментарa

Виж още