Служители на ОДМВР-Пловдив неутрализираха престъпна група, която доставяла и разпространявала наркотици в кв. “Столипиново”

Служители на ОДМВР-Пловдив неутрализираха престъпна група, която доставяла и разпространявала наркотици в кв. “Столипиново”

Акцията е проведена под ръководството на прокуратурата и при отлично взаимодействие със служители на ОДМВР-Пазарджик. От общо заловеното количество дрога могат да се приготвят около 8 000 дози на стойност 80 000 лева. Престъпна група, доставяла и разпространявала наркотични вещества в кв.”Столипиново”, е неутрализирана при специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР Пловдив. Акцията е проведена при отлично взаимодействие с ОДМВР-Пазарджик и под ръководството на Окръжна прокуратура Пловдив. Спецполицаите действали след получена информация, че тази нощ двама членове на групата ще получат значително количество наркотик. Срещата била планирана на паркинг на бензиностанция “ШЕЛ –Пазарджик” на автомагистрала “Тракия” – там трябвало да стане предаването на дрогата и прехвърлянето й в лек автомобил. В резултат на координираните оперативно-издирвателни действия, в лек автомобил “БМВ”, паркиран на посоченото място, били задържани пловдивчаните Я.К./29/ и Н.Й./26/. Паралелно с действията на пловдивските полицаи, колегите им от Пазарджик заловили доставчика – Б.С. /31 г./ от гр. Септември. При претърсване в колата била намерена бяла найлонова торбичка и пресовка, облепена с восък и тиксо, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При направените наркотестове станало ясно, че съдържанието на пресовката е хероин с тегло 528.9 грама, а веществото в торбичката /с тегло над килограм/ е т.нар.”катка” или мешилка, която при подготовката на дозите за продажба се използва като добавка за увеличаване на количеството. По мнение на експертите от общо заловеното количество могат да се приготвят около 8 000 дози на стойност 80 000 лева. Веднага след залавянето на двамата наркодилъри, последвали претърсвания в четири жилища на ул.”Ландос” в кв. “Столипиново”, които били обитавани от роднини на Я.К. В дома на Я.К., където полицаите заловили 22-годишната А.А./ с която той живеел на семейни начала/ и брат му Т.К. /24 г./, е открит хероин с тегло 9,681 грама. Там били намерени електронна везна, част от блистер, служещ за мерилка при пакетиране, пластмасови карти, по които имало следи от хероин. Открити са и нарязани найлонови торбички, керамична плочка, мобилни телефони, множество СИМ карти и сумата от 3501 лева. В къщата на чичото на задържания Я.К./59 г./ полицаите се натъкнали на мобилни телефони, СИМ карта, 3420 лева и 110 евро. От жилището на И.К./32г./ - братовчед на Я.К., са иззети 279 стека цигари без бандерол от различни марки, 2280 лева и 60 евро. Златни накити, 12 047 лева, мобилни телефони и СИМ карти са открити и в четвъртата претърсена къща, обитавана от 30-годишната А.А. Шестимата заподозрени са задържани за 24 часа. Работата по установяване то на депото, където е бил съхраняван наркотикът продължава.

   

0 коментарa

Виж още