Слух или истина: Бокова избрана за зам.-генерален секретар на ООН

Слух или истина: Бокова избрана за зам.-генерален секретар на ООН

В британският вестник „Гардиън“, днес се появиха спекулации, относно избора на заместник-генерален секретар на ООН. Плъзна слух, че за своят вот, руската страна ще бъде компенсирана.

В кандидатурата си за генерален секретар на ООН, въпреки високите очаквани и добрите прогнози, българката Ирина Бокова претърпя неуспех. За по-малко от седмица, тя бе изместена от челната тройка и избутана в последните редици.

Според вестник „Гардиън“, няколко часа след обявяването на Антониу Гутериш за победител в надпреварата, за престижният пост - генерален секретар, в медийното пространство се е появил слух, че Русия ще бъде обезщетена за своя глас.

В изданието се посочва, че провъзгласяването на нашенката, би бил един отличен начин за изглаждане на международните отношения с Русия

Бившият премиер на Португалия - Антониу Гутериш, заяви в първото си изявление, че основната му дейност ще бъде насочена към подкрепа на жертвите на конфликти, на тероризъм, както и към подпомагане на страдащите от бедност.

Най-вероятно, през идната седмица ще бъде свикано Общо събрание, на което съвета, официално да одобри португалецът Гутериш начело на ООН.

   

0 коментарa

Виж още