СМУТ! Баща издирва децата си цели две години

СМУТ! Баща издирва децата си цели две години

В продължение на 2 години, Емил Станев от град Сандански, издирва двете си деца, близнаците Ивен и Християн. Към момента децата са обявени за национално издирване в мрежата на Интерпол.

Без знанието и без позволението на бащата, децата биват изведени нелегално от България от своята майка. Ивен и Християн са на 8 години.

Милев не е виждал дечицата си от две години. Бившата му съпруга – Антоанета, извежда близнаците извън границата на страната, без да има законно право.

„Момиченцето е Ивен, а момченцето е Християн. Не съм ги виждал от вече две години и две седмици. Майка им, без да се съобрази с моето мнение, напусна държавата с полет до Барселона. От тогава нямаме никаква информация къде е.“, разказва бащата.

Поради лични доводи и по настояване от страна на съпругата, Емил се развежда с майката на децата си. Съдът присъжда родителските права на нея, с уговорката таткото да има законното право да вижда близнаците и да ги взима при себе си. За съжаление, това така и не се случило.

„Кошмара в който живеем вече две години, е трудно да се опише“, разказва лелята на близнаците. Според нея, въпреки разпореждането на съда, брат ѝ да взема децата в събота и да ги връща на майка им в неделя, това така и не се случило, защото семейството по майчина линия не разрешавало.

Веднага след като разбира какво е сторила, близките на Емил сезират всички български институции, с надеждата близнаците да бъдат намерени и върнати в България. Според Милев, Антоанета нелегално е извела с фалшифицирано пълномощно децата. Той твърди, че никога тя не се е допитала до мнението му, дали е съгласен децата да заминат в чужбина.

Милев се притеснява за живота и бъдещето на Ивен и Християн, той твърди, че „до ден днешен децата не ходят на училище, няма данни и за личен лекар.“

В апартамента в Ямбол, където се губят следите на близнаците, от години не живее никой.

Семейството е загрижено за съдбата на близнаците и смята, че в отвличането на децата е замесена секта от град Ямбол. „Знаехме, че брата и майката на Антоанета, са привърженици на секта“ и членуват в „Петдесятната евангелска черква в града“, смятат близките. Страшното според тях, е че и близнаците са въвлечени в тази секта.

Бащата вече е завел дело в Районния съд в Ямбол, за промяна на родителските права. Заседанието ще се проведе, след две седмици на 24-ти октомври.

   

0 коментарa

Виж още