Софиянци на протест: Спрете насилието и изоставянето на деца! (СНИМКА)

Софиянци на протест: Спрете насилието и изоставянето на деца! (СНИМКА)

Пред два дни, в градинката зад бл. 239 в софийският кв. „Обеля“ бе намерено новородено момиченце.

Около 2 часа през нощта, съседите чуват плач и слизат на място да проверят, какво точно се случва. Петрана Михайлова и дъщеря ѝ, първи са чули плача на новороденото. Така малкото момиченце било открито, а животът му бил спасен.

Оказа се, че детето е било изоставено от своята майка - Цветанка, която първоначално отричаше, но след направен обстоен медицински преглед, бе установено, че лъже.

За повече информация, четете тук: novini.stara-zagora.org/ жителите-на-обеля-линч-за-безотговорната-майка-захвърлила-бебето-си-n52704.html

Безкрайно възмутени от постъпката на съседката си, столичани решиха да вземат нещата в свои ръце. На входната врата на блока си, в знак на протест, днес те окачиха следния надпис:

„На 1 октомври 2016 година от 9 часа, пред блок 239 призоваваме всички, които искат да спрем насилието и изоставянето на деца и да има справедливост за новороденото бебе изхвърлено зад блока.

Организираме протест срещу насилниците. Молим всеки който може да присъства.

НЕКА ПОКАЖЕМ, ЧЕ СМЕ ХОРА!“

Столичани, не желаят повече подобно безразсъдно и неадекватно отношение спрямо децата и апелират към всеки, намиращ случващо се за абсолютна несправедливост да се присъедини към тях утре.

Екипът ни ще продължи да следи случващото се в столичния кв. „Обеля“ и своевременно ще Ви информира за новостите, около протестните действия.

   

0 коментарa

Виж още