Социалните мрежи могат да се отразят зле на отношенията ви с околните!

Социалните мрежи могат да се отразят зле на отношенията ви с околните!

Социалните мрежи могат да помогнат както да намерите приятели, така и да развалят отношенията. Някои хора просто не умеят да контролират поведението си в социалните мрежи, с което предизвикват негативни реакции у приятелите си.
Какво не трябва да правите в мрежата?

Не поствайте снимки без разрешение
Това, че сте решили да отбележите най-добрата си приятелка без да я питате не означава, че можете да го правите с всичките си приятели и познати. Някои хора наистина много се дразнят от публикуването на снимки без тяхно знание. Всеки има своите лични съображения и не бива да злоупотребявате с това. Ако не искате да си навличате кавги с приятелите си или с изненада да установите, че са ви махнали от списъка си, просто питайте преди да публикувате.

Спрете да пускате „извънредни новини“ за себе си
Някои хора са наистина натрапчиви, защото непрекъснато се чувстват длъжни да споделят със широката общественост за случващото с тях. Купили сте си нова кола? Сгодени сте? Отишли сте на почивка на интересно място? На никого не му пука чак толкова за тези неща. Онези, които ви обичат и държат на вас може би вече са наясно с тази информация. Останалите просто се дразнят.

Не използвайте социалните медии, когато сте ядосани
Социалните медии не са средство за терор на околните с вашите проблеми. Когато човек е ядосан, обиден или напрегнат по някакъв начин, има нужда да излее гнева си. Не го правете, за да не навредите на репутацията си. Адски досадно е да четеш непрекъснато как някой се ядосва за нещо и споделя това на всеослушание.

   

0 коментарa

Виж още