Социологическо проучване: Двойката кандидати Калфин и Халачев набират преднина

Социологическо проучване: Двойката кандидати Калфин и Халачев набират преднина

Данните от направено социологическо проучване от Института за модерна политика сочат, че Калфин и Халачев събират все по- голяма подкрепа и одобрение сред гражданите.

Според последните от данни преднината на двойката Цецка Цачева и Манушев има съвсем малка преднина, около 5%, пред ген. Радев и Йотова, кандидатите на БСП. Калфин и Халачев почти настигат процентите на Каракачанов и Нотев.

Проучване то е проведено във времето от 15 до 22 октомври и в него са взели участие 997 пълнолетни граждани на страната.

Хората, които се доверяват на Татяна Дончева са 3.4%, а за Трайчо Трайков- 4.9%.

Трябва да се знае, че проучването е проведено преди ДПС да заяви желанието си за подкрепа на кандидатурата за президент на Пламен Орешарски. Предполага се, че при по- добра организация от страна на ДПС, Орешарски може да достигне и до трета позиция на първия тур.

Проучването отчита и един от водещите фактори за отношението на хората към управляващите- провала на нашата кандидатура за председател на ООН.

Повече от половината анкетирани смятат правителството като отговорно за провала на нашата кандидатура. Те дават негативна оценка за ролята на правителството и са напълно убедени, че то трябва да понесе отговорност за това.

 По- малко от ¼ от анкетираните са убедени, че виновна за провала на Ирина Бокова е само Кристалина Георгиева.

Всеобщо е мнението, че особено в последните дни, настроенията на населението се променят бързо и са възможни изненади в деня на изборите.

 

   

0 коментарa

Виж още