Спасително хапче за астматиците!

Спасително хапче за астматиците!

В скоро време битката срещу астмата може да се окаже много лесна благодарение на новото "чудотворно" хапче. Става дума за първото произведено през последните 20 г. хапче, което доста намалява трудностите предизвикани от тази болест, информира БГНЕС.Учените от университета Лестър твърдят, че хапчето ще е много успешно. "Това хапче може да донесе голяма промяна в бъдещото лечение на астмата", обяснява ръководителят на екипа Крис Брайтлинг. Хапчето Fevipiprant значително намалява симптомите на астмата, улеснява работата на белите дробове и подобрява състоянието на дихателните пътища.

В момента се разглеждат резултатите от направените експериментални тестове с пациенти болни от астма. В изследването участвали 61 пациенти. На една група от тях е в продължение на 12 седмици е било давано два пъти дневно по 225 милиграма от лекарството, а другата е получавала плацебо. Резултатите показали, че онези, които пият Fevipiprant, имат по-малко на брой възпалителни кръвни клетки в дихателните пътища и образувания секрет.

Част от пациентите, пробвали иновативното хапче споделили, че се чувстват много по-добре и според тях са били намалели и хриповете им. Те обяснили също така, че щом спрат да го взимат, състоянието им се влошава.. Учените издават, че това е само първата стъпка и че изследването ще продължи за да се разбере дали е възможно хапчето да се взима всеки ден. 

   

0 коментарa

Виж още