Според Орбан - Европа трябва да се защити от наплива на мигрантите!

Според Орбан - Европа трябва да се защити от наплива на мигрантите!

Според унгарският премиер Виктор Орбан, смисълът на бежанската криза не се корени единствено във военните действия развиващи се на територията на Африка и Близкия Изток.

В рамките на участието си в XXVI Икономически форум в полския град Криница-Здруй, министър-председателят на Унгария - Виктор Орбан, заяви, че през последните месеци Европа привлича поток от мигранти, които с поведението и обичаите си може да разрушат съществуващия в старият континент ред, затова Европа не бива да отлага и да изчаква най-страшното да се случи, а напротив - трябва да се защитава, предаде TACC.

Според думите на Виктор Орбан вероятната причина за настъпилата мигрантска криза не се корени единствено във военните действия обхванали териториите на редица страни от Африка и Близкия Изток. Той посочва, че „причината за миграцията е в това, че Европа е слаба, но богата – тя си е осигурила добър живот, който и други искат да получат“, подчерта Орбан, пише blitz.bg.

Унгарския премиер предупреди, че ако с общи усилия европейската общност, не съумее да защити това което притежава и ако мигрантите не разберат, че на стария континент съществува определен ред за пристигане, съществува голяма вероятност „да загубим всичко, за което работихме в последно време“, обясни Орбан.

Освен това, по време на XXVI Икономически форум, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан бе избран за „човек на 2016 година“ и бе награден за почетната титла.

Почетната награда по традиция се връчва за постижения, които имат огромно значение за региона на Централната и Източната част на Европа. През годините сред носителите на приза са: Йежи Бузек - бившият председател на Европейския парламент, Доналд Туск -председател на Европейския съвет, Вацлав Хавел - първият президент на Чешката република, както и Жозе Мануел Барозу – бивш председател на Европейската комисия. Според експерти в областта на политиката, Виктор Орбан е достойният кандидат за тази награда и с политическите си решения многократно е заслужил титлата.

   

0 коментарa

Виж още