Стара Загора избра временен главен архитект на общината

Стара Загора избра временен главен архитект на общината

 

    Кметът на Стара Загора, Живко Тодоров, избра за назначение нов главен архитект на общината. Новоназначения кадър ще изпълнява длъжността си в рамките на шест месеца от назначението си. Паралелно с новия си пост, Виктория Грозева ще изпълнява и досегашната си длъжност – началник на отдела „Устройство на територията”.

    Припомняме, че бившия главен архитект на общината, архитект Иван Кирчев, който дълги години беше на поста си, беше принуден да подаде оставка, тъй като името му се замеси в афера с парк Бедечка. Бяха разпространени документи, които показаха участието на неговата съпруга, архитект Радосвета Кирчева, в застрояването на парк Бедечка. Живко Тодоров реши да изиска оставката на архитекта под предлог, че не е морално жена му да бъде замесена в аферата с парк Бедечка. Въпреки това кметът обяви, че няма закононарушение, което да постави архитекта под съдебна отговорност. По този начин кметът принуди архитекта да си подаде оставка и да преустанови разгарянето на пожара около парк Бедечка, който щеше да бъде застроен, ако не бяха правозащитните организации. В следващите шест месеца кметът е длъжен да направи обявяване на конкурс за освободената длъжност. Временният главен архитект Виктория Грозева е родена в Стара Загора през 1980 година и е завършила архитектурни науки в София. Въпреки крехките си години, тя е натрупала богат опит в администрацията и се смята за способна да изпълнява акуратно длъжността, на която е поставена от кмета на града Живко Тодоров.

    Живко Тодоров спечели за пореден път симпатиите на своите съграждани като не се поколеба на мига да отстрани бившия главен архитект Иван Кирчев, за да успокои нажежената обстановка около парк Бедечка, когато се появиха документите, замесващи жената на Кирчев в казуса Бедечка. Към момента няма фаворити за конкурса за главен архитект, но се очаква да се избере такъв, който няма да встъпва в конфликт на интереси и ще върши своята работа съвестно и професионално, коментират старозагорци.

 

   

0 коментарa

Виж още