Стара Загора има шанс да произвежда автомобили на Apple

Стара Загора има шанс да произвежда автомобили на Apple

 

    Появи се възможност, макар малка и хипотетична, в Стара Загора да се произвеждат новите електромобили на Apple, които ще навлязат на пазара след няколко години.

    Това заяви Камен Василев от БАЕПС в телевизия Bloomberg Bulgaria.

    Фирма „Магна Щайер”, известна по цял свят със своето производство, е вероятният победител за поръчката на Apple за производството на своите електромобили.

    Припомняме, че наскоро стана известно, че „Магна Щайер” има интерес да закупи земи в Стара Загора и в последствие да построи собствен завод.

    Кметът на града Живко Тодоров разказа преди време, че наистина е имало официално запитване от „Магна Щайер” и текат преговори между общината и частния гигант.

    Тогава кметът обяви, че ако се стигне до сделка и постояване на завод, в Стара Загора ще бъдат осигурени много нови работни места.

    В крайна сметка Стара Загора не е чак толкова примамливо място за производство на електромобили, тъй като производството изисква големи производствени мощности, които се разполагат на голяма площ, която общината не може да предложи.

    Отделно от това не се знае дали стратегически България е удачна за производство на електромобилите на Apple.

    До момента “Магна Щайер” желае да закупи 60 декара земя, която да прерасне в завод. Според думите на Камен Василев, толкова малка площ земя не може да генерира ефективно производство на електромобили.

    Пред 2015 година излезе новината, че Apple смята след няколко години да изкара на пазара свои електромобили.

   

0 коментарa

Виж още