Стара Загора може да даде свой министър на земеделието

Стара Загора може да даде свой министър на земеделието

След няколко дена новият Президент на страната ще встъпи в длъжност и ще обяви официално членовете на служебното правителство. Мнозина се опитват да отгатнат кои ще са избраниците, но до момента има само непотвърдени предположения.

Усилено се говори, че Тракийския университет ще даде достойна кандидатура за министър на земеделието. Според медията Старозагорски новини, двама ректори на университета са най- вероятните кандидати за поста министър на земеделието, информира starozagorskinovini.com.

Става дума за двамата ректори- настоящият  проф. Иван Въшин и бившият- проф. Иван Станков.

И двамата професори са еднакво достойни да заемат длъжността. Проф. Иван Станков в момента е депутат от редиците на АБВ. Той вече има опит като министър на земеделието и храните. През 2013 г. е заемал поста в служебното правителство, ръководено от Марин Райков. Попитан дали е вярно това, проф. Станков е споменал, че до момента не са разговаряли с него по този въпрос.

Настоящият ректор на Тракийския университет проф. Иван Въшин също не е потвърдил да е имало подобен разговор с него. В духа на шегата е казал, че дори и да е само слух, това е знак, че обществеността има доверие на Университета и Държавата смята, че може да взима добри кадри за управлението на страната.

Дали е имало такъв разговор и с кой от двамата достойни мъже е бил, ще разберем след няколко дена. Остава само да се надяваме, че новият Президент добре е подбрал членовете на служебното правителство.

   

0 коментарa

Виж още