Стара Загора ще има модерно видеонаблюдение

Стара Загора ще има модерно видеонаблюдение

Вчера бе официално съобщено за старта на изграждането на модерна самрт система за видеонаблюдение. Този проект ще бъде осъществен в рамките на две години със средства, осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж“, увери кмета на града Живко Тодоров.

Системата ще бъде изграждана на отделни етапи, като ще има възможност по всяко време да се добавят допълнителни райони, информира stzagora.net. По предварителен план, процедурите трябва да са готови до края на лятото. Оттам нататък ще стартира работата по проекта.

Стартира и инициативата да станат известни всички полицейски служители за всички граждани на общината. За да стане възможно това, е издадена брошура с 5000 тираж, презентираща всеки един районен инспектор с актуална снимка, телефон за връзка и схема на района, на който работи. Според кмета Тодоров, гражданите трябва да са наясно на кой могат да разчитат, когато имат нужда от полицейска защита и услуга.

Отчетен е и значителен напредък с преодоляване на проблема с неправилното паркиране в града. Наказват се гражданите, шофиращи след употреба на алкохол и наркотици. Упражнавя се строг контрол над посетителите в нощните заведения.

   

0 коментарa

Виж още