Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Тази година в град Стара Загора, за Пожарникар на годината бе отличен Комисар Стоян Колев.

На специална церемония, която се проведе във столичния Военен клуб, всички пожарникари допринесли за спасяването и опазването на човешкият живот, получиха награди. Връчиха им ги представители от ръководството на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и народни представители към Министерството на вътрешните работи.

Раздаването на престижните награди се е превърнало в традиция за огнеборците, тази година се навършват 22 години, от поставянето на началото на този конкурс.

 В рамките на състезанието за  „Пожарникар на годината 2016 година“, бе отличен Комисар Стоян Колев - началник на областната противопожарна служба в Града на липите. Пламен Узунов – отскорошен Министър на вътрешните работи, поднесе наградата.

Припомняме, че през месец август м.г., Комисар Колев, заедно със своят пожарен екип, възпрепятстваха огромна трагедия, като тази в село Хитрино. Огнеборците, заедно със своят ръководител, рискуваха собственият си живот, за да овладеят огромен теч на газ, изтичащ от цистерна в село Николаево.

 

   

0 коментарa

Виж още