Старозагорската полиция издирва избягал шофьор

Старозагорската полиция издирва избягал шофьор

 

    Органите на реда извършват издирване на софиянец, на 27 години, който е избягал от произшествието, информират от пресцентъра на Министерството на Вътрешните Работи.

   През миналия ден, в 6 и 30 часа следобед, по улица „Цар Симеон Велики” в Стара Загора, се е придвижвал лек автомобил с марка БМВ, шофиран от мъж на 27 години, родом от София. Автомобилът се движи по път с предимство, но друг лек автомобил с марка Пежо му го отнема и двете коли се удрят. Пежото е управлявано от жена от Стара Загора на 41 години. Ударът е силен и пострадва както шофьорката на Пежото, така и нейната спътница на 26 години, също от Стара Загора. Жените са били приети в болница за изясняване на състоянието. 26-годишната жена е имала леки травми и е освободена след прегледа на лекарите. Другата жена е вън от опасност за живота си, но е получила комоцио. Водачката на Пежото е тествана за наличие на алкохол в организма с дрегер, но апаратът е отчел отрицателен резултат. Водачът на БМВ-то, се издирва към момента от органите на реда, тъй като е в неизвестност. Не е ясно защо водачът е избягал от местопроизшествието, след като му е било отнето предимството и виновния не е бил той, а шофьорката на Пежото. Полицията предполага, че шофьорът или е бил под въздействието на алкохол или наркотици, или е нямал свидетелство за управление на автомобила. По случаят е конституирано досъдебно производство, а работата на полицията по издирването на беглеца продължава.

    Припомняме, че съвсем наскоро старозагорската полиция залови пиян старозагорец, който се блъсна в дърво на улица Христо Ботев със своя лек автомобил Опел. Алкохолната проба на шофьора е показала 2.2 промила алкохол в кръвта, което го е поставило в състояние да понесе наказателна отговорност за шофиране в нетрезво състояние. Пияният шофьор бе задържан за 24 часа във Второ Районно Управление – град Стара Загора

   

0 коментарa

Виж още