Старозагорци ликуват - освободиха Мария!

Старозагорци ликуват - освободиха Мария!

Момичето вече не е обвинено за убийство, а за причиняване на тежка телесна повреда и последвала смърт, това решение бе взето днес от Районният съд в Стара Загора, който освободи Мария срещу 500 лева парична гаранция. 
Пред Съдебната палата в Стара Загора, по-рано днес беше организиран протест, в подкрепа на момичето, която твърди, че единственото което е направила във фаталната нощ е, че се е защитила, след като е била изнасилена.
На демонстрацията се присъединиха стотици хора. Родителите на пострадалото момиче също дойдоха. Имаше много сълзи и чувство за непримиримост към това, че доказаните престъпници и рецидивисти са на свобода. Според родителите на Мария дъщеря им е изключително скромно и наивно момиче и че нямат никакво обяснение защо тя се е озовала в дома на убития. При разговор с нея преди инцидента, Мария споменала, че някакъв добър дядо, често идвал в кафенето, в което работи. И обяснявала, че той имал дъщеря на нейната възраст - също 18-годишна. Това било единственото нещо, което знаели родителите за въпросния старец.
Този понеделник Мария е посетила дома на Богдан Динев, когато той ѝ посегнал сексуално. Момичето взело джобно ножче и наръгало стареца нпколко пъти за да се защити. Възрастния мъж починал от кръвозагуба. Непосредствено след инцидента, Мария е направила пълно самопризнание за извършеното престъпление, в следствие на което бе задържана от полицията за 72 часа.
Сред жителите на града плъзна слух, че има и други насилени от похотливия старец девойки, но незнайно защо се страхували да говорят. 
Кум момента Мария има чисто досие, няма противообществени прояви и не е осъждана. Ученичка учи в елитно училище в града и при това е отличничка, завършила е учебната 2015/2016 година с отличие.
През лятната ваканция, тя работела в заведение за да подпомага семейството си в издръжката. Именно в кафето където работи, 62-годишният мъж е осъществил контакт с нея.
Адвокат Валентин Димитров, който е поел защитата на Мария заяви, че от проведения с обвиняемата за смъртта на Динев, е станало ясно, че на 25 юли тя е посетила дома на Богдан. След това той заключил и започнал с насилствените действия. „Това е учебникарски пример за неизбежна отбрана – борила се е за живота и честта си. Призовавам прокуратурата незабавно да я освободи.“.

 

Източник: vesti.bg

   

0 коментарa

Виж още