Старозагорци подкрепиха поредна благородна кауза!

Старозагорци подкрепиха поредна благородна кауза!

Наближават Коледните празници- време за доброта, благотоворителност, семеен уют и щастие. Всеки има право да бъде щаствлив. Затова хората от цял свят отварят сърцата си и даряват топлина на нуждаещите се от тази топлина и обич.

За поредна година в страната бе обявен старта на една много мила и масова благотоворителна акция - „Изплети топлина“. В нея може да вземе участие всеки, който може да плете. Както казват инициаторите на кампанията, важно е всичко да бъде изплетено с много любов.

Кампанията има за цел да дарява топли плетива на възрастни и деца, нуждаещи се от топли дрехи.

За пръв път тази година в тази благотворителна кампания се включва и Стара Загора. Ораганизаторите казват, че в кампанията могат да участват всички, които желаят да дарят изплетените от тях топли ръкавици, шалове или шапки, които ще бъдат раздадени на бездомни хора в страната. Това обясни Павлина Делчева, координатор за Стара Загора на кампанията.

Тя допълни още, че преждата се осигурява от фирми и лица – дарители, след което се разпращат из страната до доброволци, които плетат топлите аксесоари, след което готовите плетива се връщат в централата в столицата, а от там се изпращат по места за хората в нужда, живеещи на улицата.

За желаещите да се научат да плетат, се организират курсове, които ще им помогнат да се включат в дарителската кампания.

Според г-жа Делчева, даренията в Стара Загора ще се събират до края на ноември месец, като всеки един от дарителите ще получи документ за дареното. Тя сподели, че силно се надява Стара Загора да се представи подобаващо.

Преждите за топлите плетива са на разположение на желаещите на ул. „Ангел Кънчев“ 70,  офиса на местния омбудсман. Всички готови изделия ще бъдата раздадени на баздомниците през декември.

   

0 коментарa

Виж още