Стартери с дистанционно управление – МИТОВЕ

Стартери с дистанционно управление – МИТОВЕ

Най-често срещаните заблуди

Стартерите с дистанционно управление предизвикват доста противоречиви мнения. Нека да разбулим духовете!

#1 Стартерите с дистанционно управление оказват негативен ефект върху работата на автомобила.

Няма факти, които да потвърдят тази информация. Точно обратното, голяма част от автомобилните инженери подкрепят дистанционното управление, защото то позволява на автомобила да загрее по-добре преди да потегли, тъй като хората са склонни да съкратят времето на загряване, когато се налага да чакат в студената кола. Когато оставим автомобила да загрее добре, това увеличава живота на двигателя.

#2 Стартерите с дистанционно управление харчат повече гориво

Подгряването на колата, всъщност подобрява разхода на гориво. Когато скочите в колата, в студен ден и бързате да потеглите, тя все още не е добре загряла, което води до натоварване на двигателя и консумация на повече гориво. Да не говорим, че е по-лесно и по-приятно да натиснете копчето и да изчакате вкъщи докато колата загрее, отколкото да мръзнете в студа.

 

#3 С ръчна скоростна кутия съм и не мога да сложа на автомобила стартер с дистанционно управление

Да, в миналото, но не и днес. Съвременните технологии, които се използват при стартерите с дистанционно управление, не позволяват на автомобила да се запали, когато е в предавка и по този начин, хората с ръчна скоростна кутия също могат да изпитат удобството, което си позволят автоматиците.

#4 Ключът ми има вграден чип и това не ми позволява да използвам стартер с дистанционно управление

Почти всеки по-нов автомобилен ключ има чип, който защитава автомобила от кражба. Наличието на чип не пречи да се контролира запалването на автомобила от разстояние. Просто трябва да се „заблуди“ автомобила, че ключа е в стартера. Повечето техници знаят много начини, как да направят това. Понякога се изисква само да се инсталира  допълнителен „байпас модул“. Този модул имитира действието на чипа и така позволява на колата да бъде запалена от разстояние. Много просто, а?

#5 Чичото на най-добия приятел на моя братовчед може да ми инсталира дистанционно управление на стартера.

В никакъв случай!!! Устройството на съвременния автомобил е сложно и инсталирането на дистанционно управление е доста деликатна работа, която изисква професионализъм на високо ниво. Дори и чичото на най-добрия приятел на братовчед Ви да е много добър механик, дистанционното управление няма нищо общо с ремонта на автомобила.

#6 Паркирам в гараж, не ми е необходимо дистанционно управление

Наистина ли? На работното място, паркирате ли колата си в гараж? Ами, когато ходите на ресторант? Ами „гаражът“ пред киното? Когато ходите на гости на най-добрия си приятел, той отстъпва ли Ви гаража си? В Действителност, имате по-голяма нужда от стартер с дистанционно управление, когато се намирате извън дома, отколкото когато сте си у дома.

#7 Имам нужда от отдалечен контрол на стартера само няколко месеца в годината

Нима? Бързо ще установите, че дистанционното управление на стартера ще влезе в употреба през цялата година, както през горещите летни дни, така и в мразовитите зимни дни. През лятото ще можете да охладите купето (само не забравяйте да оставите включен климатика), преди да влезете в автомобила, докато през зимата ще го стоплите.

Разбулихме някой от най-големите митове за стартери с дистанционно управление, ами конвенционалния стартер? Към кого да се обърнем, при нужда от консултация, при съмнения за повреда, при нужда от ремонт на стартер или алтернатор? Специалист в тази индустрия е Франсизкуп. С дългогодишен опит в ремонта и рециклирането на стартери и алтернатори, фирмата ще даде отговор на всички Ваши въпроси, свързани с работата на стартера. 

   

0 коментарa

Виж още