Столичният кмет Йорданка Фандъкова: През следващата година ще бъде открита първата обединена детска градина в район „Лозенец”

Столичният кмет Йорданка Фандъкова: През следващата година ще бъде открита първата обединена детска градина в район „Лозенец”

Вече се работи по процедурата за избор на изпълнител за строителство на чисто нова детска градина в кв. „ВЕЦ Симеоново”, район „Лозенец”. Това съобщи пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на ремонтирано ново крило на 174 ЦДГ в кв. „Лозенец”. По думите на Фандъкова – детската градина ще бъде открита следващата година и ще е първото обединено детско заведение в района. „До момента в район „Лозенец” има само яслени заведения и детски градини. Детската градина в кв. „ВЕЦ Симеоново” ще е с шест групи и ще е обединена”, каза Фандъкова. Тя посочи, че преди няколко дни Община Лозенец е успяла да си върне по съдебен път терен в областта Кръстова вада до бул. „Черни връх”, който също ще бъде използван за детска градина. „Проблемът с яслените групи е голям, защото е следствие на това, че години наред не е обръщано внимание на петгодишните деца. Инвестираме над 130 милиона лева в строителството на детски градини и разкриването на нови групи, като над два милиона лева са отделени за отварянето на нови предучилищни групи в свободните помещения в училищата”, каза Фандъкова. Тя съобщи, че до края на годината ще бъдат построени пет нови сгради за детски градини, в които могат да се запишат около 350 деца. „До края на годината трябва да се освободят и помещенията на 93-та целодневна детска градина в район „Красно село”, които в момента са заети от частна детска градина.

   

0 коментарa

Виж още