Стоянка Мутафова от болницата: Беше инфаркт, ама съвсем, съвсем мъничък!

Стоянка Мутафова от болницата: Беше инфаркт, ама съвсем, съвсем мъничък!

“Мислехте, че съм умряла? Ха! Ама я още не съм!“, Така реагира Стоянка Мутафова от болничната си стая в „Токуда“ за „24 часа“ на въпроса как се чувства и на големия интерес към здравето й.

Актрисата вече беше превърнала в истинска шеметна история преживяването си вчера с прилошаването й в банята, когато в понеделник след обяд й се наложи спешно да влезе в клиника.

„Бях сама. Муки я нямаше. Готвех се за пътуването за гастрола в Пловдив. Там, в банята, съм си сложила някои неща, пране до съхне, протегнах си ръката да ги взема, изтръпна ми палеца, после ръката, после ми се изви целият гръб... Хайде, Стояно, казах си, това е инфаркт. Точно така започна при Нейчо. (Покойният й съпруг и голямата любов на живота й – б.р.).Такива бяха симптомите. Малко преди това му целувах снимката. Сякаш беше знак отгоре! Вземай ме при себе си, където и да те има, казах му.“

В това време актрисата Ирен Кривошиева идва да тръгнат заедно за гастрола. Разбира за ситуацията. Спешно приемат Стоянка Мутафова в „Токуда“. Следва лекарски консулт и решение да й бъде поставен стенд.

„Абе, инфракт май си беше, ама съвсем, съвсем мъничък и лекичък“, шегува се Стоянка. Тя е настанена в самостоятелна стая.

„Добре се чувствам! Около мен е тихо, спокойно.Всички са много грижовни. Чаршафите ми са небесносини. Сега ми слагат телевизор. Гледам само политика. И се смея“, каза тя след интервенцията. Дори се наложи да повика една от сестрите, за да уточни какво точно й е правено.

„Ще ме дължат няколко дни. Много приятни хора. А аз... Няма да се боря с Господа, я...“, казва голямата актриса.

Няколко пъти министърът на културата в оставка Вежди Рашидов е звънял в клиниката и на дъщеря й Муки да се интересува от здравословното състояние на Мутафова.

   

0 коментарa

Виж още