Страната отново разтърсена от протести! Никой не иска бежанците!

Страната отново разтърсена от протести! Никой не иска бежанците!

Днес денят отново ще премине под мотото „Не на мигрантите!“. Въпреки изпратените послания към управляващите и проведените множество протести в различни населени места в страната, приемането на мигранти продължава. Противно на мнението на някои политици, че положението е овладяно, полицията си съдейства с жандармерията и отново нещата излизат от контрол, информира БТВ.

Населението не желае да приеме мигрантите от съображение за сигурност. Вече стана ясно, че има ръст на преминаващите през границата ни мигранти с 50% в сравнение с края на миналия месец. От 500 влизащите в страната са се увеличили на почти 800 на седмица.

 Даже Европейската гранична служба, работеща на българо-турската граница от началото на месеца, не може да се справи с нарастващия поток.

Мигрантите от Афганистан се увеличават по информация от службите. Те съставят 60% от влизащите през границата. Статистиката казва, че бежанците от иракски и сирийски произход намаляват.

Бежанските центрове се пукат по шевовете. Само 10 са изведените от страната чужди граждани.

Протестите, които са предвидени за днес са в София и Варна. Основните искания са да престане приемането на бежанци на територията на страната и Министерски съвет да се откаже от абсурдния си план да интегрира мигрантските семейства в различни общини.

Протестни шествия и митинги вече бяха проведени в Самоков, Бургас, Харманли, Кресна, Русе, София. Хората искат да се повиши контрола по границата. Интересуват се какво се случва след като са дадени толкова пари за ограждения. Протестиращите са на мнение, че на границата трябва да се съсредоточи жива сила, която да предотвратява нелегалното преминаване на бежанци.

Преди дни поредния скандал, прераснал бой, се случи в Харманли. Отново бе необходима намеса на полиция и жандармерия.

Трябва ли населението да се страхува непрекъснато за здравето и живота на децата си. Твърди се, че центровете имат контрол и мигрантите се охраняват, но е факт, че има редица инциденти, които предизвикват паника у обикновените хора.

Неправилно е политиците да неглижират и замазват нарастващия проблем, за да не им се провалят предизборните кампании.

   

0 коментарa

Виж още