Странен череп на 2000 години напомни на човечеството за извънземно нашествие

Странен череп на 2000 години напомни на човечеството за извънземно нашествие

Вчера стана известна една странна находка. Археолозите са открили останки от древна жена със странно удължен череп, което веднага  бе асоциирано с подозрението, че човечеството някога е било посетено от извънземни.

 

Когато бяха публикувани снимките на хуманоидната фигура с яйцевиден черепа, наблюдателите на НЛО побързаха да изкажат категорично мнение, че това е неоспоримо доказателство, че извънземните някога са посетили Земята.

 

Учените обаче твърдят, че откритите останки, намерени в Аркаим, в централната част на Русия, област Челябинск, са на възраст около две хиляди години.

Експертите останаха учудени от причина, която е довела странната форма на черепа, дали това не е нов човешки тип?

Директорът на Археологически музей Мария МАкурова, която анализират останките, каза: "Черепът й е удължен, защото племето завързва на главите на децата си въже. Тази традиция е известна сред племената"

 

Г-жа Макурова добавя: "Най-вероятно това е жена, която е живял преди 1800 до 2000 години."

 

Съобщава се, че антрополозите ще продължат да работят върху скелета, за да се определи точния пол и възраст на находката.

 

Освен особения скелет, археолозите са открили железен нож, керамични прешлени, малки мъниста, както и фрагменти от керамични кана.

 

Съобщава се също, че миналата година археолозите са направили подобно откритие.

На територията на гробище, те намерили добре запазен скелет на номад с удължен череп, както и останките на още двама мъже.

Всички открити находки принадлежат на сарматите - древно племе, което се преселва на територията на съвременна Украйна, Казахстан и Южна Русия.

 

Смята се, че сарматите нарочно са връзвали и стягали черепите на децата, така ги правели с цилиндрична форма, за да се създаде отличителната черта на племето.

Определено това е било болезнено. Има съмнения, че водело и до определени увреждания, но това предстои да бъде доказано. За момента се работи единствено по предположения и липсата на сигурни доказателства за тази теза, внася допълнителна мистика и основание за спекулации.

   

0 коментарa

Виж още