Супер- автомобилите за Путин вече са патентовани

Супер- автомобилите за Путин вече са патентовани

Седанът и всъдеходът, проектирани за елита на Русия, познати под името „Кортеж“ вече получиха своите патенти. Вероятно всичко върви по план, тъй като по предварителна информация, публикувана от news.bg, автомобилите за Путин и екипа му трябва да са готови до края на тази години.

 Изображенията на новите автомобили със специални възможности, предназначени да се използват от руския политически елит, могат да се видят на сайта на руската Федерална патентна служба.

Цялата останала информация е само предположение. Очаква се автомобилите от серията „Кортеж“ да бъдат произвеждани серийно от предприятията Sollers.

Подробностите около структура и възможности няма да се знаят до премиерата им през месец май 2018 г. Тогава се очаква да бъдат показани на обществеността, след встъпването в длъжност за пореден път на президента на Русия.

Серията „Кортеж“ има лимузина, микробус, малък седан и всъдеход, който ще се използва предимно за охрана.

Запознати твърдят, че лимузината ще притежава турбодвигател  с обем поне 6 литра, а мощността ще достига 800 конски сили. Автомобилът ще е комплектуван с 9 степенна автоматична скоростна кутия.

Според конструкторите, колата за Президента ще бъде тежка приблизително 6 тона. Това, обаче, няма да се отрази на нейната маневреност. Гарантира се, че ще бъде най- сигурната кола, позната досега.

За кросоувъра все още няма категорична информация. Знае се само, че ще бъде използван предимно за съпровод на кортежите.

Тази серия супер сигурни возила ще струват приблизително 250 милиона лв.

   

0 коментарa

Виж още