Събитията в Двореца на културата от 19 до 25 септември

Събитията в Двореца на културата от 19 до 25 септември

„CREAtorium – Лабиринт в лабиринта” в НДК е интерактивен site specificспектакъл от вида „театър на сетивния лабиринт”. Обичайно за този вид театър е, че публиката не са пасивни зрители, а активни участници и сътворци, които лично се срещат и взаимодействат с театралите. Посетителите преминават индивидуално през специално подготвена инсталация лабиринт, изпълена с интересни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови). Представления: 19 и 20 септември от 18:00 часа.

Изложбата „Бузлуджа – паметта на времето” – част от по-широка инициатива за опазването на Монумента на Бузлуджа, чиято идея е да продължи обществения дебат и да помогне за преосмислянето на ролята на архитектурното наследство в България от времето на комунизма – може да се види до 25 септември (неделя), от 11:00 до 19:00 часа.

Специализирана изложба-базар „Всичко за ученика“ 2016 започна на 16 септември (петък), Етаж 0 от 10:00 до 19:00 часа. На панаира, който продължава до 29 септември, стоки и услуги ще предложат над 70 фирми. Целта на форума е да се даде шанс на родителите да купят всичко нужно на децата за новата учебна година от едно място и за кратко време.

В периода 20 септември–01 октомври на Полуетаж-Запад може да бъде разгледана специалната фотоизложба, посветена на горите – Петъкът на FSC. Нейното официално откриване ще се състои в последния петък на месец септември – 30.09.2016 г., от 18:30 ч. Чрез експозицията WWF „разхожда“ из една специална гора, в която дърветата, животните и хората живеят в хармония и взаимно подпомагат растежа си.

Инициативата „Толкова близо, толкова далече”, която събира съвременни български артисти от чужбина, ще се осъшестви в Националния дворец на културата от 20 септември до 2 октомври, а куратори са Ния Табакова и д-р Мила Старейшинска. Сдружение „Толкова близо, толкова далече” организира и публична дискусия на 21 септември от 10:00 часа  – Етаж 3, Централно фоайе в НДК, съвместно с Асоциация за развитие на София и другите партньори на актуалната тема „Иновациите в културния мениджмънт”.

Национален дворец на културата и Столичен куклен театър представят „Усмихни се“ – представление, в което детето опознава света чрез театралната игра. То ще се играе на 21 септември (сряда) от 10:30 и 12:00 часа в Зала 4 на Двореца.

„Две пръчки, три съчки“ – куклен спектакъл за деца от 4 до 7 години може да се гледа на 22 септември (четвъртък) в Зала 4 от 11:00  часа.

На 23 септември (петък) от 19:00 часа в Зала 6 на НДК ще се състои поредният спектакъл „Традиционни български вечери“ – поредица, която представя разнообразието на специфични фолклорни традиции – старинни носии на повече от 200 години, звукът на най-старата гайда в Европа – каба гайда, звукът на 100-годишния инструмент – копана и др.

Интерактивният проект „Бебешка пиеса”, създаден за деца на 2 и 3-годишна възраст и техните родители, ще се проведе на 25 септември (неделя) от 11:00 и 16:00 часа. Театралната игра съчетава базови за детското развитие и възпитание модели, поднесени весело и с много музикални забавления.

   

0 коментарa

Виж още