Съдят пловдивчанин! Причината- провинение с наркотици и оръжия!

Съдят пловдивчанин! Причината- провинение с наркотици и оръжия!

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Георги С., на 35 г.. Мъжът ще отговаря за притежание на наркотични вещества без никакво разрешително, с цел разпространение, както и за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Георги С. се занимавал с разпространение на наркотици  - марихуана и амфетамини на прах на територията на Пловдив. Той се снабдявал с тях от неизвестни по делото дилъри.

На 3 февруари 2016 г. в дома му в Пловдив било извършено претърсване и конфискуване от органите на реда, като са били иззети 302 грама амфетамини на обща стойност 9 065 лева, малко количество марихуана, както и боен пистолет „Макаров“ и патрони за него.  Георги С. бил сложил марихуаната и прахообразния амфетамин в пликчета, за да ги подготови за тяхното разпространение на други хора. Това занимани било и основния му източник на доходи. Разпределените "на дози" наркотици провинилият бил оставил в каса в жилището си.  Разпитан в хода на досъдебното производство, той се е признал за виновен. Спрямо него е взета от съда постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ в момента той се намира в затвора в гр.Пловдив.

Най-тежкото, установена от закона, наказание за престъпленията, в което Георги С. е обвинен, е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

   

0 коментарa

Виж още