Създадоха реално училище за магии!

Създадоха реално училище за магии!

Феновете на грандиозната поредица за магьосника Хари Потър вече могат да са истински доволни - във Франция скоро отваря врати училище за магьосници, вдъхновено от "Хогуортс" и света на магията, което ще може да допусне за всички обикновени мъгъли Вълшебното училище ще се намира в замък в района Lot-et-Garonne и ще бъде отворено за ограничен период от време - между 25 и 28 май 2017 година. За него ще бъдат одобрени 100 ученици, които ще изживеят невероятните неща от книгите на Дж. К. Роулинг, както всички читатели са мечтали, съобщи Новини Лондон. 

Учениците ще изучават предметите, които учиха Хари, Рон и Хърмаяни - от отвари и заклинания до куидич. За всеобща изненада на терена на замъка ще се играе и популярната магическа игра, макар и в мъгълски вариант. Ще има разпределения в четирите домове,носещи имената на създателите на училището и ще се събират точки за Купата на домовете.

В обявлението на организаторите на събитието Mimbulus Mimbletonia пише следното:

"Нещо се случва! Как бихте се почувствали, ако разберете, че можете да посетите магьосническо училище? Вдъхновени, любопитни? Е, това е перфектно, защото следващата година, от 25 до 28 май, ще можете да го направите!"

Интересното мероприятие е вдъхновено от първата книга на Роулинг - "Хари Потър и философският камък". 

   

0 коментарa

Виж още