Създателят на Фейсбук се срещна с папата

Създателят на Фейсбук се срещна с папата

    Човекът, стоящ зад социалната мрежа Фейсбук, Марк Зукърбърг, посети Ватикана и се срещна с папа Франциск. Мнозина от феновете и поддръжниците на американо-еврейския милиардер, основал фейсбук в средата на миналото десетилетие, останаха изненадани от неговото облекло, съобщават от БТВ.

    Зукърбърг, който обикновено облича тениски, дънки или къси гащи, този път беше видян в изискан костюм. Предполага се, че той е разчупил табуто заради срещата с религиозния глава на Католическата църква. Макар Зукърбърг да е евреин и да изповядва юдаизма, той явно е решил да направи добро впечатление на папа Франциск и медиите. Милиардерът написа в своя профил в Фейсбук, че той, заедно със своята съпруга Пресила, са се срещнали с католическия глава и са останали поразени от неговата лекота, с която комуникира с различните хора, включително с такива от друга религия. Зукърбърг допълни, че изпитва вдъхновение от желанието на папата светът да бъде сплотен и народите да живеят в разбирателство и мир. Папа Франциск и Марк Зукърбърг са разговаряли за възможността технологиите да бъдат насочени към решаване на проблеми с бедността, разединението и липсата на надежда у бедните и онеправданите, предават от Ватикана. Създателят на Фейбук беше подготвил на папата интересен подарък – макетно изделие на соларен летателен апарат „Акила”. Задвижваният от слънцето въздушен апарат е да достави интернет връзка и на най-недостъпните места по света, където населението има нужда от комуникация с външния свят. Зукърбърг ще посети римски университет, в който ще изнесе лекция, която се очаква да предизвика огромен интерес.

    Папа Франциск и Марк Зукърбърг имат нещо общо помежду си. За разлика от много религиозни ръководители и предприемачи, те се държат много непринудено с хората и повече са известни със своите благородни инициативи, отколкото със скандали и живот в лукс. Зукърбърг е личността, която чрез фейсбук промени начина по който възприемаме контактите си с хората. Папа Франциск от своя страна успя да разбие стандартите на Католическата църква, за да бъде по-достъпен за широките маси.

   

0 коментарa

Виж още