Съобщение шокира Facebook потребителите (СНИМКА)

Съобщение шокира Facebook потребителите (СНИМКА)

За пореден път във  Facebook бе пуснато съобщение, в което се твърди, че ако не бъде пресподелено в личният Ви профил, ще изгубите права над него, или ще Ви бъдат отнети авторските права върху личните снимки и останалото съдържание, което споделяте с вашето семейство и приятели.

Не, социалната мрежа Facebook не е променила своите настройки за поверителност.

Ето част от това, което би трябвало да се сподели:

"Основната идея е достъпът до личната и поверителна информация, в профилът Ви. Нарушаването на неприкосновеността на личния живот, може да бъде наказана от закона (UCC 1-308- 1 1 308-103 и от Римският статут)

ЗАБЕЛЕЖКА: Facebook вече е публичен. Всички потребители трябва, да поставят тази бележка в профила си. Ако предпочитате, можете да копирате и поставите този вариант. Ако не публикувате този статус, поне един път, то това автоматично позволява, снимките и личната Ви информация, съдържаща се в статусите в профилът Ви, да бъде свободно използвана. Не споделяй. Копирай и постави. "

Моля Ви, не го правете!

Разбираме, че не желаете, снимките Ви да станат достояние на целят свят, но повярвайте ни, това съобщение не е достоверно.

То не е истинско!

"Всеки, който използва Facebook има контрол над съдържанието и информацията, която публикува, както е посочено в нашите условия. Потребителите, контролират по какъв начин  това съдържание и информация да се споделя. Такава е нашата политика, и винаги е била", каза в официално изявление Facebook.

Каквото повикало, такова се обадило!

Това не е първият, вторият или дори третият път, когато е пуснат подобен пост. Един от първите документирани случи с появата на подобен интернет слух, датира от 2009 г.

Ако все още сте скептично настроени, опитайте се да прочетете актуалните условия които Facebook предоставя на потребителите си, още при първоначална регистрация.

Така че, ако случайно попаднете на този пост, докато разглеждате страницата си, изберете бутона "не харесвам".

   

0 коментарa

Виж още