С искания за ограничения за миграцията баварските консерватори засилват натиска върху Меркел

С искания за ограничения за миграцията баварските консерватори засилват натиска върху Меркел

Консервативните баварски съюзници на канцлера на Германия - Ангела Меркел са съставили списък с искания, в който е описан лимит за миграцията и забрана за носене на бурките, задълбочавайки разделението между двете партии преди следващите федерални избори през 2017 г.

Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел, който към момента е управляващ, понесе сериозен удар от антиимигрантската "Алтернатива за Германия" в неделя, когато успя да се класира едва на третото място в източната провинция Мекленбург-Предна Померания, пише БТА.

 Ангела Меркел признава, че политиката й на отворени врати за мигрантите от близкия изток, е допринесла за засилване на натиска за по-твърда политика от страна на баварския Християнсоциален съюз (ХСС).

    Петстраничният документ на ХСС, евентуално ще бъде одобрен на предстоящата среща на лидерите на ХСС , която ще се проведе този уикенд. Документа включва задължителен лимит за броя на мигрантите, допускани на територията на Германия, както и премахване на двойното гражданство. В документа изрично е вписано, че броят на нови бежанци е максимум 200 000 души и това е абсолютната горната граница за успешна интеграция. ХСС твърди, че тя трябва да бъде закрепена в закон.

По времето на своето управление, канцлера Меркел нееднократно е отхвърляла подобно ограничение на броя на мигрантите влизащи в Германия и нееднократно самата тя настояваше за по-голяма приемственост и толерантност към чужденците.

В новосформираният политически документ, настоява, че ценностите на Германия трябва да бъдат съхранени за идните поколения и провъзгласява, че "Германия трябва да остане Германия". Лидерите ѝ призовават и за незабавна забрана на бурката и никаба и коментират, че който не желае да живее без бурка или никаб, ще се наложи да потърси друга държава в която да живее.

Документът на ХСС, който донякъде повтаря предишни искания и преди консерваторите да се споразумеят за предизборната кампания, засилва натиска над канцлера Меркел да приеме по-твърда политика за мигрантите и да докаже, че може да овладее положението в Германия. Междувременно ХДС и ХСС образуват нов парламентарен блок и се договарят за избора на общ кандидат за канцлер на страната.

   

   

0 коментарa

Виж още