Татяна Станчева вече почетен член на операта в Стара Загора!

Татяна Станчева вече почетен член на операта в Стара Загора!

"Сцена на вековете" продължава със суперпродукцията на операта „Набуко“"Сцена на вековете" продължава със суперпродукцията на операта „Набуко“

За изключителен принос, заслуги в подкрепа на културната институция и лична ангажираност, Татяна Станчева бе обявена за почетен член на операта в Стара Загора. Това се случи на сцената на Античния форум в града от Огнян Драганов - директор на операта, точно преди началото на дългоочаквания спектакъл на операта от Джузепе Верди -„Набуко".

Драганов заяви, че „Както в операта има текст лети мисъл на златни криле към страната ни поробена", така хора като г-жа Татяна Станчева със своята грижа за Операта дават криле, и допълни  „но не към поробена страна, а към страната на изкуството, която е винаги свободна".

Красивата и елегантна дама е добре позната на почитателите на оперното изкуство, за която оперната е не просто страст, а начин на живот. Безграничната й любов, всеотдайността й,  постоянната загриженост и неуморната обществена дейност, носят своя свеж отпечатък в културния живот на Стара Загора.

Пред цялата публика почетният член на старозагорската опера Татяна Станчева, изказа благодарността си ние имаме привилегията да сме оперен град съ към всички които през годините са я подкрепяли, към публиката която се е превръщала във вдъхновение за нея, сподели че градът е съхранил стари музикални традиции и прекрасен оперен театър, с ефектна сцена на Античния форум и устремно възходяща в развитието си оперна трупа през последната година.

Станчева пожела на Оперният театър да има подкрепата на вярната публика, за да могат всички творци да работят творчески и вдъхновено, да успяват,  да са желани от публиката на различни места, сцената на театъра да е предпочитана за изява както на български, така и на чужди творци, музиканти и певци. Станчева завърши изявлението си с думите: „Нека всичко това все повече превръща Стара Загора, наред с другите ѝ забележителности, в известен музикален център.Признателност на всички! На добър час!"

 

Източник: dariknews.bg

   

0 коментарa

Виж още