Тежко ПТП край Стара Загора – дете с опасност за живота

Тежко ПТП край Стара Загора – дете с опасност за живота

Днес в 10:20 часа, автомобил от марката “Мерцедес Спринтер” управляван от водач на 31 години от гр. Сандански, се е движил по път I–5, в посока юг. На разклона за с. Загоре – страозагорско, автомобилът се е врязъл във внезапно навлезлия с „десен завой“ на пътя “Опел Кадет”, чийто водач е на 59 години от самото село.

При пътнотранспортното произшествие (ПТП) сериозни травми са получили пътуващите от лекият автомобил  “Опел Кадет”., най-сериозно е пострадало десет годишно мимиченце от гр. Симеоновград – хасковско. Детето е получило травма на мозъка, счупена ключица и контузия на белия дроб. Момичето е откарано за спешно транспортирано в ОАРИЛ при УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” – Стара Загора, и към момента е с опасност за живота. Пострадала при инцидента е и 27-годишна от с. Средец, общ. Опан, тя е без опасност за живота. Получила е контузна рана на главата и травма на белия дроб. Жената е настанена по спешност  в неврохирургия на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” – Стара Загора.

При катастрофата е пострадало и 2-годишно момченце от с. Средец, общ. Опан. Детето е без опасност за живота. Получило е комоцио, след амбулаторен преглед и е освободено за лечение в домашни условия. От с.Средец е ранено още едно дете, момиче на 7 години. Момичето е без опасност за живота, получило е леко охлузване на левия крак и е пуснато за лечение в домашна обстановка.

На водачите и на двата автомобила претърпели ПТП са направени тестове за употреба на алкохол, устройството и при двамата е отчело нулев резултат.

В сектор „Пътна полиция” на ОДМВР – Стара Загора, по случаят е образувано досъдебно производство.  Все още се изяснява причината за злополуката.

 

Източник: blitz.bg

   

0 коментарa

Виж още