ТЕРОР В МЮНХЕН!!! Има ЖЕРТВИ след стрелбата в търговски център /обновена/

ТЕРОР В МЮНХЕН!!! Има ЖЕРТВИ след стрелбата в търговски център /обновена/

В търговски център в Мюнхен, стрелбата от неизвестен за момента брой извършители, бе последвана от своевременна полицейска операция и предупреждение на жителите за "остра терористична заплаха".

Първият сигнал за стрелба е бил получен в местната полиция около 18 ч., след което получената информация бе противоречива и съобщаваше за различен брой жертви и ранени при инцидента.

По последни данни загиналите са осем души. В момента разследващите проверяват самоличността на деветият загинал, за който има съмнение,че е един от нападателите, докато тече разследването мястото около тялото е блокирано, защото германските полицаи имат опасения, че наоколо са заложени експлозиви. По информация на местните медии, над 20 души са тежко ранени.

Властите имат сериозни подозрения, че нападението в Мюнхен е терористична атака. На мястото прелитат хеликоптери и следят ситуацията от високо. Макар още от снощи да е в ход мащабна полицейска операция, засега все още няма арестувани, никой не знае къде са стрелците извършили нападението снощи. Органите на реда призоваха гражданите да се пазят и да избягват обществените места в града.

Първоначално разследващите говореха за един нападател, но впоследствие от полицията информираха, че най-вероятно стрелците са повече на брой. Свидетели на случилото се споделят, че непосредствено след стрелбата са видели стрелеца да бяга към станция на метрото. Движението на метрото в Мюнхен е спряно. Кадри от мобилен телефон на очевидец показват мъж, който стреля пред ресторант за бързо хранене.

Ето и снимка на стрелеца. Той е бил разпознат от свой съсед.Стрелецът живеел заедно с родителите си в район Максфорщат. Ходил на училище наблизо.

Полицията е затворила магистралите на север от Мюнхен и е наредила на пътуващите да се изтеглят от магистралите в околността. Централната гара в центъра на германската провинция Бавария също е евакуирана.

По-късно в полицията са получили информация от очевидци, че нападателите в търговския център са били най-малко трима. Голяма част от персонала, работещ в търговския център все още е в сградата. Служителите се страхуват да излязат от скривалищата си и споделят, че полицията все още не е достигнала до тях.

По мнение на германската полиция нападението в Мюнхен не носи почерка на атентат от ислямистка групировка.

   

0 коментарa

Виж още