Технологичните компании са най-скъпо платените брандове

Технологичните компании са най-скъпо платените брандове

За поредна година технологичните компании превземат класацията за най-скъпо платени брандове в света. Анализаторската компания Interbrand постна своята годишна класация за най-добрите и скъпи брандове, информира онлайн изданието CNET. Първенец за пореден път е Apple.

Според Interbrand, Apple умножава стойността на бранда си с 5% въпреки препядствията,  с които изпитва се сблъсква през годината. Apple води борба със спадащи продажби на iPhone и имаше голям конфликт с американското правителство тази пролет. Въпреки това до този момент запазва челна позиция.

 

На второ място в класацията е Google. Стойността на нейния бранд се е покачила с 11%. Освен това Google и Apple държат първите две чвлни позиции на класацията вече 4 години подред.

На трето място е Coca-Cola. Тя е и единствената компания в първите 10 места на класацията, която не е свързана с технологиите. На четвърта позиция е Microsoft, следвана от Toyota, IBM и Samsung. Осмата позиция е за Amazon, следвана от Mercedes-Benz и General Electric.

Общо шест от 10-те най-скъпи бранда в света са на ИТ лидери. 

Технологичните компании са първи и в класацията на най-бързо растящите брандове. Лидер разбира се, е Facebook с 48% повишение на бранда си, следвана от Amazon, чийто ръст е 33%. LEGO отчита 25% ръст, а Adobe - 21%.

Цялата класация включва общо 100 компании. От тях 29 са на автомобилнате и технологични индустрии, които притежават най-голям брой представители в класацията. Графата с най-добър общ ръст обаче се оказва търговията, следвана от спортните и луксозни стоки.

   

0 коментарa

Виж още