Този бронз е с цвят на злато - каза Нешка Робева за медала на гимнастичките!

Този бронз е с цвят на злато - каза Нешка Робева за медала на гимнастичките!

След спечелването на бронзов олимпийски медал в многобоя, Нешка Робева считана за легенда сред треньорите по художествена гимнастика в страната ни, поздрави гимнастичките от националния ансамбъл. С оглед на всичко преживяно от момичетата Робева заяви, че отличието е с равностойността на злато.

Нешка Робева коментира участието на грациите „Честито на българските жени. За пореден път доказахме пред света, че сме силни и борбени. Състезанието беше невероятно, а конкуренцията - изключителна. А и като знаем през какво преминаха тези деца, този бронзов медал има цвета на златото".

Бронзов медал грабна в Рио ансамбъла ни по художествена гимнастика!

Легендарната треньорка допълни, че в подобни спортни дисциплини, като художествената гимнастика, предварителната настройка, както и предварителните договорки имат съществено значение за кулминацията.

„По-важното е да се зарадваме на нашите деца. Мобилизираха се и играха. Дали другите са взели златото заслужено или не - това е маловажно. Трябва да се радваме за момичетата. По-тежка е ситуацията при тези, които имат надеждата да спечелят. Аз не бях притеснена, бях сигурна, че те ще играят. През 1996 година испанките откраднаха златния медал, при това много грозно. Ето сега някак си по същия начин - изпълнението реши, иначе имаха равни оценки с нашите момичета. Не мога да каже, че те не играха сега, напротив. Аз смятам, че трябва да се зарадваме на този успех." радостно коментира Робева.

„Колкото и да говорим, че няма напрежение, то винаги е налице. Аз лично не видях грешки, поне не такива, които да ги извадят от класацията. Доста тежки преживявания имаха тези деца. Съдбата се реваншира по някакъв начин. Преживяха, преодоляха и доказаха. Сега се надявам хората да ги посрещнат, за да разберат момичета, че са направили нещо значимо за България. Когато излизаме на такива форуми, на първо място и преди всичко е България", завърши Робева.

 

Източник: dariknews.bg

   

0 коментарa

Виж още