Топ 5 най-велики гении в света

Топ 5 най-велики гении в света

Те са едни от най-великите личности живяли на този свят. Постигнали са много, преобърнали времената и представите ни за света. Благодарение на тях днес притежаваме познания за най-различни неща.

Аристотел (384 г. пр.н.е. – 322 г. пр.н.е)

Аристотел е гръцки философ и учен, роден в град Стагира.

На осемнадесет години, той се присъединява към Академията на Платон в Атина и остава там до навършване на тридесет и седем. Неговите съчинения разностранни, като основнте теми са физика, биология, зоология, метафизика, логика, етика, поезия, театър, музика, психология, теология, анатомия и география.

Галилео Галилей (1564 г. – 1642 г.)

Галилей е италиански физик, астроном, астролог и философ. Той е важна фигура в научната революция през Възраждането. Неговите постижения са подобренията на телескопа и наблюденията на Венера и Юпитер.Твърди се, че той първи е използвал телескоп, за да наблюдава звездите.

Алберт Айнщайн (1879 г. – 1955 г.)

Алберт Айнщайн е роден в Германия, физик-теоретик, писател, философ.

Приносът на Айнщайн също става известен с неговото въздействие върху философията на науката. Той разработва общата теория на относителността – един от двата стълба на съвременната физика.

Исак Нютон (1643 г. – 1727 г.)

Сър Исак Нютон е английски физик и математик, който е широко признат като един от най-великите учени на всички времена и като ключова фигура в научната революция.

Леонардо да Винчи (1452 г. – 1519 г.)

Леонардо ди сер Пиеро да Винчи е италиански енциклопедист, художник, скулптор, архитект, музикант, математик, инженер, изобретател, анатом, геолог, картограф, ботаник и писател. Той е смятан за един от най-големите художници на всички времена и може би най-всестранно развитият и талантливият човек, живял някога.

   

0 коментарa

Виж още