Трагедия! Мощен трус разруши цял град!

Трагедия! Мощен трус разруши цял град!

Съобщава се за най-малко 10 убити и много погребани под развалините след мощното земетресение с магнитуд 6,2 по скалата на Рихтер, разтърсило централна Италия в посред нощ.

Град Амариче е напълно разрушен. Смята се, че там също има много загинали, защото има хора под развалините.

Епицентърърт на земетресението е бил близо до гр. Риети, усетено е дори в Рим.

Оцелелите хора описват истински апокалиптични картини в градовете и селата в близост до Перуджа- столицата на Умбрия.

Градчето Амарича е полуразрушено, а неселението му отчаяно търси оцелели под развалините.

Дейли Мейл съобщава, че първите жертви на земетресението са били двама възрастни съпрузи, чийто дом в Пескара дел Тронто, на около 10 мили от епицебтъра, бил напълно разрушен.  В гр. Акумолие загинало четиричленно семейство.

Вече са налице първите снимки от разрушения град Аматриче. Кметът казва, че има много хора под развалините, но не дават никакиви признаци на живот. Задействало се е свлачище в района, има разрушен мост.

След първия трус са усетени силни вторични трусове дори в Рим. Според информацията до момента, най- пострадалите градове са Акумоли, Аматриче, Поста и Аркита дел Тронто.

Премиерът Матео Ренци каза, че в най- тежко пострадалите райони са изпратени спасителни екипи. В момента правителеството е непрекъснат контакт с Агенцията по гражданска защита на страната.

В началото бе съобщено за земетресени с магнитут 6,4 по Рихтер, но после информацията бе опровергана. Силата е била 6,2 и е било на много малка дъбочина- 10 км.

За последн път подобен ужас италианците преживяха през 2009г, когато Акуила бе разтърсена от силно земетресение, при което загинаха повече от 300 души.

Хора, които са усетили земетресението, разказват, че се изживели неописуем ужас. Една жена споделя, че леглото й сякаш имало колела и някой непрекъснато го блъскал от едната в другата стена на стаята.

Съобщава се и за засегнати  архитектурни и исторически паметници.

   

0 коментарa

Виж още