Трагедия почерни България - двама ученици загинаха край Стефаново

Трагедия почерни България - двама ученици загинаха край Стефаново

Според експертите колата-ковчег с която са пътували младежите е летяла със скорост около 170 километра в час. При сблъсъка по пътя за Перник, автомобила е отсякъл крайпътно дърво.

Колата, марка Фолксваген "Пасат", била подарък за рожденият ден на единият от двамата загинали при инцидента ученици, след злополуката други две момичета са настанени в болница.

Във фаталният автомобил който катастрофира на пътя за Перник в петък през нощта, са пътували 18-годишният собственик на колата ковчег, 16-годишната Ели. При удара двамата са загинали на място. Две приятелки на момичето също са били в автомобила, веднага след злополуката са отведени в пернишката болница и все още са настанени там за лечение.

Разследващите органи в миньорското градче коментираха, че немската кола е летяла с бясна скорост - около 170 километра в час, преди да се разбие в дървото.

Ели, и две нейни приятелки отишли на кръчма в петък вечерта в село Стефаново. Около 1:30 след полунощ момичетата решили да се прибират, тогава техен 18-годишен приятел им предложил да ги закара до Перник.

След оглед на мястото на катастрофата, полицаите коментират, че шосето в този участък не е никак добро и дори водач с дългогодишен опит трябва да е с повишено внимание, докато управлява автомобила си, а какво остава за ученик, който съвсем скоро е взел книжка.

Запознати с разследването, разказаха, че младежът се хвалел пред всички, какви скорости може да развие автомобила му и натискал педала на газта до дупка. Километражът показал фаталните 170 километра в час, разказаха те. За огромно съжаление обаче, на един от завоите младежът изпуснал волана и така колата директно полетяла към крайпътното дърво. Ударът бил толкова силен, че пасатът буквално отсякъл дървото, а автомобила заприличал на топка ламарина.

Двете оцелели момичета, едното на 16, а другото на 17 години, са били проверени в болницата и се оказало, че са употребили алкохол. Все още не ясно дали водачът е употребил алкохол преди да седне зад волана.

 В хора на разследването е назначена и автотехническа експертиза, която да покаже имало ли е повреда в пасата преди удара. Имало и доказателства, които потвърждавали, че ученикът летят със 170 километра в час.

 

Източник: blitz.bg

   

0 коментарa

Виж още