Три старозагорски автомобила останаха без номера

Три старозагорски автомобила останаха без номера

След влизането в сила на промените в Закона за движение на 21 януари, на територията на Стара Загора са съставени 72 акта, информират от starazagora.topnovini.bg.

Припомняме, че от 21 януари насам санкциите за нарушение на разпоредбите на Закона за движение са драстични. Завишени са глобите, а за шофиране без книжка и след употребата на алкохол, се свалят регистрационните табели.

От Дирекция „Пътна полиция“ Стара Загора информират, че вече има съставен акт за шофиране в нетрезво състояние на нерегистриран автомобил. На място са свалени транзитните номера на превозното средство.

Съставен е и акт на друг водач, който е управлявал нерегистритран автомобил, от който са свалени транзитните номера с изтекъл срок.

Санкцониран е и неправоспособен водач, на чийто автомобил са свалени номерата, взето е свидетелството за регистрация на автомобила и са му наложени 2 акта за дрифт.

През уикенда има съставени 38 фиша за редица наришения на Закона за движение по пътищата. Сред тях по- голямата част са за неправилно паркирани автомобили. На автомобилите са поставени уведомления за наложените санкции.

От Пътна полиция отново напомнят на шофьорите за измененията в Закона за движение и за строгите санкции, които се налагат на място. Зимната обстановка изисква водачите да излизат подготвени на пътя и да не нарушават правилата, за да не се случват нещастни инциденти

   

0 коментарa

Виж още