ТРОГАТЕЛНО! За да върне радостта на сирийските деца, мъж рискува живота си

ТРОГАТЕЛНО! За да върне радостта на сирийските деца, мъж рискува живота си

Името му е Рами Адхам , той е сириец, но от много години живее заедно със семейството си във Финландия. Хората които го познават го наричат сирийския Дядо Коледа. Това не е случайно, зад този псевдоним се крие един истински благороден и достоен човек.

Преди войната в Сирия, градът Алепо бил красив и процъфтяващ . В него живеели над 2 млн. жители. Днес гледката е коренно различна.

По време на гражданската война голяма част от културните забележителности, както и стотици домове са били напълно разрушени. Войната е взела хиляди жертви. През последните години жителите на града живели в лишение, с мечтата за спокойствие, свобода, семейство и щастие.

Макар войната да е отнела много на Сирия, по време на тежките бомбардировки и кръвопролития в нея се появиха и хора, които са готови да пожертват собствения си живот в замяна на чуждото щастие. Пример за подобна саможертва е Рами Адхам - сириец, който от години живее във Финландия. Често Рами бива наричан сирийския Дядо Коледа и това определено, не е случайно. За да върне усмивките на лицата на сирийските деца, Рами застрашава собственият си живот.

Щастието което той носи, се побира в един най-обикновен чувал, пълен с плюшени играчки.  В замяна на усилията си, Рами получава десетки благодарности, насълзени от радост очи и безброй детски усмивки.

"Във време на война не можем да направим много, но можем да дадем малко радост на тези деца", коментира Рами.

По думите му, идеята за благородното му начинание е дошла от неговите 6 деца. Един ден в разговор със своята дъщеря Ясмин, тя му казала: „Татко, децата в Алепо са много тъжни, нуждаят от играчки".

Рами обяснил, че за да се закупят толкова много играчки са необходими много пари и той не може да си го позволи. Децата му предоставили своите собствени играчки, с които така или иначе не играели. На всеки два месеца Рами занася даренията в Сирия. Това са близо 1000 играчки с общо тегло от 80 кг. Мъжът лети със самолет до Турция, след това нелегално пресича сирийската граница, с чувал на гръб, като често се налага да се крие за да не бъде заловен.

Всичко това той прави с една единствена цел да достигне Алепо, и да зарадва очакващите го с нетърпение деца!

 

   

0 коментарa

Виж още