ТРОГАТЕЛНО!!! Изоставен през юни, днес Енчо има свой дом!

ТРОГАТЕЛНО!!! Изоставен през юни, днес Енчо има свой дом!

Органите на реда в морската столица все още нямат информация за родителите на детето.

Както писахме преди месец, бебето бе изоставено от свои близки на стълбищното пространство между етажите на жилищен блок във Варна. Към днешна дата детето вече е настанено в приемно семейство.

Прочетете повече за случаят тук:

novini.stara-zagora.org/спешно-издирват-се-родителите-на-изоставено-бебе-n51347.html 

Приемните родители, които го отглеждат, го наричат Енчо. Изборът не името му не е случаен, а е пряко обвързан с личната история на детето, което бе намерено на Еньовден, пише dnes.bg.

Адриана Григорова, директор на дирекция "Социално осигуряване" във Варна съобщи, че това е само временно, докато на детето бъде издадено ЕГН и по съдебен път му бъде дадено официално име.

На този етап полицията във Варна няма абсолютно никакви данни за родителите на малкият Енчо, което удължава процедурата по издаването на документ за самоличност.

Местните разследващи все още издирват биологичните родители и поради тази причина разследването все още не е приключило. Григорова коментира, че от агенцията ще бъде подадено искане до прокуратурата за образуване на дело и за съдебно решение за име и ЕГН.

Нормативите в България гласят, че всяко бебе получава акт за раждане в 7-дневен срок. Ако по някаква причина акт за раждане не е издаден, то служебните лица в общината издават необходимия документ, но това важи само ако раждането е в рамките на календарната година, а в случаят с Енчо, момченцето вероятно е родено през октомври или ноември миналата година, което изисква съдебно решение. Григорова допълни, че детето е в отлично здраве и получава всички необходими грижи за отглеждането си.

Бебето бе намерено на 24 юни на площадката на IV етаж във вход Г в блок 29 на бул. "Владислав Варненчик" в град Варна и веднага бе откарано за преглед при медицински специалисти. След което бе настанено в Дома за медикосоциални грижи във "Виница".

По данни на полицията, жената, изоставила момченцето е на около 20-25 години, с бяло лице и кестенява права коса. За съжаление към момента издирването й в област Варна не е дало резултат.

   

0 коментарa

Виж още