Тръмп недоволства срещу журналистите, нарича ги ... (СНИМКИ)

Тръмп недоволства срещу журналистите, нарича ги ... (СНИМКИ)

Заради все по-голямото изоставане от надпреварата за президентския пост, републиканският кандидат-президент на САЩ небезизвестният Доналд Тръмп продължи с нападките си срещу медиите. Той открито обвинява журналистите, че се отнасят враждебно към него и кандидатурата му и отразяват пристрастно кампанията му.

В своя реч във Ферфийлд, щата Кънектикът, Тръмп заяви, че не се изправя „срещу нечестната Хилъри Клинтън“, а срещу нечестните медии. Според него те не отразяват коректно митингите които организира и никога не споменават за истинското им послание.

В социалната мрежа Туитър Тръм продължи тирадата си: „Не е свобода на печата, когато на вестниците и другите медии е позволено да казват и да пишат каквото си искат, дори да е напълно невярно".

По-рано Тръмп стовари гнева си директно върху New York Times. Вестникът написа, че предизборният екип на Тръмп е силно разколебан заради спадащата му популярност в социологическите анкети. Според кандидата за президент New York Times цитира недостоверни източници и пише за митинги, които никога не са се състояли. Вестника изтъква в статиите си, че кандидат-президента често е „ядосан, мрачен и в лошо настроение“. Освен това бил „изтощен и все още объркан за политическите процеси“.

Според Доналд Тръмп медиите са вдигнали мерника си срещу него и закрилят опонентката му Хилари.

CNN също разпали гнева на Тръмп, за медията Тръм се изказа доста крайно: „Това не е честен канал, това е измет, те са жалки. И знаете ли защо аудиторията им рязко пада? Защото аз отказвам да бъда интервюиран от CNN".

Миналия петък в Пенсилвания Тръмп се обърна срещу редицата с журналисти в залата, а думите „Това е най-нисшата форма на живот. Те са най-нисшата форма на човечеството“. При евентуална победа Тръмп  се закани да улесни завеждането на съдебни искове срещу медиите и репортерите.

Wall Street Journal отвърна на заканите му със следното: „Тръмп е прав, като казва, че повечето медии искат той да загуби изборите, защото Тръмп улесни медиите и опонентите си да го атакуват със собствените му язвителни изказвания", добавя вестникът.

 

Източник: investor.bg

   

0 коментарa

Виж още