Тръмп обеща данъчна революция!

Тръмп обеща данъчна революция!

Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да създаде най-голямата данъчна революция в страната от времето на Роналд Рейгън, пише FT.

Милиардерът заяви вчера в реч в Детройт, че ще намали данъците за работещите родители и за компаниите, ще съкрати драстично бюрокрацията и ще преразгледа до основи международните търговски отношения, посочва друг британски ежедневник, "Дейли телеграф", цитиран от БТА. 

Тръмп се обърна към две групи избиратели, чийто вот ще е от огромно значение за несигурните му шансове за победа на президентските избори в САЩ през ноември - традиционните фискални консерватори и недоволните общи работници, отбелязва американският в. "Вашингтон пост". С цел да привлече повече жени за гласоподаватели и да надхитри конкурентката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, Тръмп заяви, че грижата на деца вече няма да е икономическа тежест за родителите, тъй като средната цена за издръжката на дете ще бъде приспадана от данъците им, посочва "Дейли телеграф".

Това може да се счита като печелившо за всички средностатистически работници, но предвид това как работи данъчният кодекс, мярката ще донесе най-много облаги за заможните семейства и на онези, които са над средната класа, пише в. "Ню Йорк таймс". Американският ежедневник напомни, че много бедни семейства и без това плащат ниски или никакви данъци, така че тази мярка няма да им е от полза. 

Републиканският кандидат каза, че ще превърне САЩ магнит за инвестиции, като намали корпоративния данък от 35 на 15 процента и насърчи американските компании, развиващи се в чужбина, да върнат печалбите си обратно  при намалена данъчна ставка, което ще бъде прогрес за икономиката, допълва в. "Дейли телеграф". Тръмп каза, че регулациите в енергетиката провалят работни места в производството. Въпреки че възгледите му за регулациите и енергийните въпроси до голяма степен съвпадат с тези на бизнеса, по темата за международната търговия Тръмп силно се отклонява от републиканската ортодоксалност, отбелязва "Ню Йорк таймс". Обещавайки отказване от Транстихоокеанското партньорство (ТТП) и предоговаряне на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), той встъпва в открит конфликт с американската търговска камара и други големи бизнес групи.

   

0 коментарa

Виж още