Тръмп отново се спречква с журналисти!

Тръмп отново се спречква с журналисти!

За трети път за една седмица републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп каза, че американският президент Барак Обама е съдействал за създаването на ИД.

Този път Тръмп се изказа така на предизборен митинг в Феърфийлд в щата Кънектикът. Щатът е известен със силната подкрепа за Демократическата партия и решението на Тръмп да води кампания там породи недоумение у много републиканци, които го определиха като глупаво.

Говорейки за Обама и за ИД, Тръмп забрави за скорошните си опити да представи този род изказвания като проява на сарказъм, която хората не разбирали. Пред привържениците си в Кънектикът той каза: "Много хора мислят, че Обама е основателят на ИД и такова е и моето мнение". Такива изказвания Тръмп вече направи на предизборна проява във Флорида и в интервю за американска телевизия.В реч, в продължение повече от час, Тръмп наблегна предимно на оплакванията си от медиите и по-специално от в. "Ню Йорк таймс". Милиардерът обвини изданието, че използва данни от несъществуващи анонимни източници, и нарече журналистите на вестника "неудачници, които се правят на изобретателни".

Във всичките им публикации за мен има препратки към несъществуващи неназовани източници. Това е изключително нечестно, каза Тръмп и заплаши да отнеме акредитацията на журналисти на изданието. Ако го стори, това ще означава, че журналисти от вестника няма могат ходят на местата, които по принцип са свободни за достъп само за пресата по време на предизборните му прояви.

Тръмп вече отне акредитацията на в. "Вашингтон пост".В. "Ню Йорк таймс" твърди, че според източниците милиардерът не бил отворен за съвети и поуки. Настроението му все по-често било лошо и той все по-често викал на сътрудниците си. 

За сравнение в периода на първичните избори той се отнасял чудесно със съветниците си и разчитал само на собствените си инстинкти.

   

0 коментарa

Виж още