Тръмп скочи с речта си за чернокожите срещу Хилари

Тръмп скочи с речта си за чернокожите срещу Хилари

Според Тръмп, ако целта на Хилари Клинтън е да причини възможно най-голямото зло на чернокожата общност, тя не би могла да се справи по-добре от постигнатото до момента.

Доналд Тръмп - кандидатът на републиканците на президентските избори в САЩ през ноември тази година вчера, посвети своята предизборна реч на чернокожите.

Според експерти ходът на Тръмп не е случаен, а се определя като опит да разшири електората си. Милиардерът дори обвини кандидата на партията за Белия дом Хилари Клинтън и настоящият президент демократа Барак Обама , че двамата са предали своите чернокожи избиратели.

На предизборна среща в Даймъндейл, в северния щат Мичиган, Тръмп увери: „Никоя група в (САЩ) не пострада повече от политиката на Хилари Клинтън колкото чернокожите“ и допълни саркастично: „Ако целта на Хилари бе да причини възможно най-голямото зло на чернокожата общност, тя не би могла да се справи по-добре“.

Тръмп призова чернокожи граждани на САЩ, да гласуват за него, ако искат по-добро бъдеще за себе си и за семействата си. С трогателна реч Доналд Тръмп се обърна към афроамериканците и отбеляза: "Вие живеете в бедност, училищата ви са лоши, нямате работа, 58 процента от младите са безработни".

Кандидата на републиканците предупреди афроамериканците, че с политиката си опонентката му Клинтън ще отвори границите на страната, след което имигрантите ще им вземат работата. БТА отбелязва, че през 2012 г., на предишните президентски избори в САЩ, 12 процента от гласоподавателите са били чернокожи. Като 93% от тях са гласували доверието си на първия чернокож президент в историята на страната - за Барак Обама.

На първичните избори на демократите Клинтън получи  90% от гласовете на чернокожите във вътрешнопартийната надпревара срещу Бърни Сандърс.

В речта си Тръмп заяви: "Ето каква е равносметката на Хилари Клинтън (като държавен секретар на САЩ): смърт, разрушения, тероризъм", и отбеляза, че  джихадистката групировка "Ислямска държава" се е развила по  времето когато неговата опонентка е оглавявала американското външнополитическо ведомство през първия президентски мандат на Обама.

 

Източник: blitz.bg

   

0 коментарa

Виж още