Тръмп шокира обществеността, с коментар за ветераните

Тръмп шокира обществеността, с коментар за ветераните

Доналд Тръмп: Военни самоубийства се случват на членовете, които "не могат да се справят". В понеделник, Доналд Тръмп изказа своето предположение, че американските войници и ветерани, които се самоубиват, го правят, защото те не могат да се справят с пост-травматичния стрес от войната.

"Когато говорим за проблемите, свързани с психичното здраве, при хората връщащи се от война и борба, те са станали свидетели на неща, които може би много хора в тази зала са виждали много пъти и са имали силата и волята да го преодолеят, но много от хората не могат да се справят. Те виждат ужасяващи истории, те виждат събитията такива, каквито не можете  да видите в нито един филм, толкова страшни, че никой който не е видял случващото се, няма да повярва ", каза Тръмп понеделник, по време на своето интервю за пенсионирани американски бойници, в Херндън, Вирджиния.

"Г-н Тръмп, подчерта предизвикателствата пред които ветераните са изправени, когато се завръщат у дома, след като са защитили своята страна. Той винаги е уважавал саможертвата на войниците ни и предлага промени, които адекватно да отговорят на нуждите на ветераните, според трудностите, пред които те са изправени, когато се завърнат у дома ", каза Флин в свое изявление.

Старши съветника на Тръмп, Сара Хъкаби Сандърс заяви, че коментарите му, отново са били извадени от контекста, и добави, че той е единственият кандидат в надпреварата поставящ акцент върху въпроса с ветераните.

Джон Солц, ветеран от войната в Ирак, нарече коментара на Тръмп "ужасен", но "не шокиращ.". "Ние говорим за човек, който вярва, че военните, не са истински герои, и който не зачита жертвите които те са направили по време на войната", каза Солц в изявлението си. "Постоянното неуважение на Доналд Тръмп към нашите ветерани е отвратително, и напълно и изцяло неуважително.", допълни той.

   

0 коментарa

Виж още