Тръмп ще се сработи с Русия за да изкорени ИД

Тръмп ще се сработи с Русия за да изкорени ИД

Доналд Тръмп - кандидатът от Републиканската партия за президент на САЩ, обеща, че ако бъде избран за държавен глава, ще подкрепи Русия и заедно ще се борят срещу терористичната организация „Ислямска държава“.

Според Тръмп сегашната американска администрация се придържа към политиката на смяна на режими в други държави, но кандидатът е решил доброволно да се откаже от нея. На всеослушание той заяви, че при неговото управление на политиката на строителство на държави ще се сложи бърз и решителен край.

Тръмп счита, че политиката на настоящия президент на САЩ Барак Обама, както и бившия държавен секретар Хилари Клинтън е довела до дестабилизация на Близкия изток и създаването на ислямистката групировка „Ислямска държава“ /ИД/ и публично ги нападна. 

Кандидатът от Републиканската партия, причисли намесата на САЩ в Ирак и Либия към катастрофалните грешки които лидерите на САЩ са допуснали в сферата на външната си политика и заяви, че смята да работи в тясно сътрудничество с НАТО в борбата с екстремизма.

В град Янгстаун, щата Охайо в предизборна реч пред свои привърженици, Доналд Тръмп заяви, че ще работи съвместно с НАТО за пълното изкореняване на терористичната организация и припомни, че по-рано е определял Северноатлантическия алианс за остаряла организация, поради простата причина, че по никакъв начин тя не е водела адекватна борба с ширещият се екстремизъм.

 „Сега НАТО промени позицията си и предприема нов подход що се отнася до противодействието на терористичната заплаха и това е добре“, каза кандидатът за президентския пост и дори изрази своята готовност да сътрудничи не само със съюзниците на САЩ, но и с всяка друга страна по света, която иска да се справи с ИД и да противодейства на ислямизма.

Републиканският кандидат за президентския пост в САЩ заяви, че абсолютно всяка страна, която си поставя за цел унищожението на ИД, автоматично се превръща в съюзник на САЩ.

 За пореден път Тръмп наблегна на необходимостта да бъде прекъснат достъпа на бойците от ИД до приходите от продажбата на нефт, от който те се възползват за да финансират терористичната си дейност.

 

Източник: actualno.com

   

0 коментарa

Виж още