Турчина убил двамата мотористи обявен за общонационално издирване

Турчина убил двамата мотористи обявен за общонационално издирване

Турският гражданин Фарук Бекташ днес не се яви в съдебно заседание в Софийския апелативен съд. ой бе призован за извършеното престъпление. От Апелативна прокуратура – София съобщиха, че освен това не е представил уважителна причина за отсъствието си.

По делото прокурора подчерта, че мотивите на първоинстанционния съд относно определената на 28.07.2016 г. мярка за неотклонение спрямо чуждия гражданин „домашен арест“ вместо „задържане под стража“ са били нецелесъобразни, което се доказа от поведението на подсъдимия.

Съдът отчел и че адресът на територията на страната ни, който обвиняемият първоначално заявил е различен с този, посочен в договора за наем, което потвърждава тезата на обвинението, че договорът, сключен точно три дни след инцидента е бил изготвен именно за нуждите на производството с цел да може да посочи пред съда адрес за живеене, но не и реално да пребивава в страната за участие в съдебен процес срещу него.

Органите на установили, че не се изпълнява наложената мярка за неотклонение „домашен арест". Проверка на 31.07.2016 г. е установила, че обвиняемият не е бил открит на адреса, т.е. Бекташ умишлено се е отклонил от нейното изпълнение.

Апелативният съд на днешното заседание отмени определението на Окръжен съд – София за мярка за неотклонение спрямо Фарук Бекташ и постанови „задържане под стража“ за обвиняемия, като го обяви за общонационално издирване.

На 24 юли 2016 г. около 05.20 ч. в ОДМВР - София бе получен сигнал за пътно-транспортно произшествие в района на 13,5 км. на път I-8 в посока София. На мястото на инцидента е извършен оглед от дежурна оперативна група при ОДМВР – София и местопроизшествието е обезопасено.

При проверката е установено е, че лек автомобил м. „Мерцедес“, с водач турски гражданин на име Фарук Бекташ, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил челно в мотоциклет. В резултат на пътно-транспортното произшествие на място са починали двете лица на мотоциклета.

Софийски окръжен съд от 28.07.2016 г. наложи на обвиняемия мярка за неотклонение „домашен арест“.

 

Източник: novini.bg

   

0 коментарa

Виж още